top of page

OVER ONS

​Ons huidige team bestaat uit vier dwarslaesie patiënten met ieder zijn of haar eigen expertise en zeven fysiotherapeuten gespecialiseerd in dwarslaesierevalidatie. De afgelopen jaren hebben wij met deze gedreven en zeer toegewijde groep keihard gewerkt om Neuromove te realiseren en we zijn trots te kunnen melden dat er in ons innovatieve trainingscentrum inmiddels 140 personen trainen. Onze fysiotherapeuten, zijn allemaal opgeleid in Activity Based Therapy en staan klaar om met jou aan de slag te gaan! 

_TAD2573-small.jpg

ONS VERHAAL

In 2015 leerden Katelijne Langezaal en Lars de Beer elkaar kennen in het revalidatiecentrum, waar beiden revalideerden na een dwarslaesie opgelopen te hebben. Na deze klinische revalidatieperiode kozen Katelijne en Lars er allebei voor om Activity Based Therapy bij Project Walk in de Verenigde Staten te volgen, omdat ze op zoek waren naar kansen op neurologische verbetering. Katelijne kreeg door deze vorm van therapie onder andere gevoel in haar blaas terug en zette haar eerste stappen achter een rollator met minimale hulp. Lars kreeg weer contact met onder andere zijn buik- en rugspieren. Spieren waarvan hij dacht ze nooit meer te kunnen gebruiken. Mooie stappen, die een groot verschil maken in het dagelijks functioneren van Lars. Overtuigd van het succes van deze methodiek sloegen ze de handen ineen (samen met het huidige team) om een Activity Based Therapy-trainingscentrum in Nederland op te richten. Omdat iedereen met een dwarslaesie de kans moet krijgen het meeste uit zijn of haar herstel te halen.

Op dit moment bestaat er in Nederland nog geen trainingscentrum dat de Activity Based Therapy methodiek toepast, zoals wij in Amerika hebben mogen ervaren. Wanneer je een dwarslaesie krijgt in Nederland ligt de focus vanuit het zorgsysteem op het leren leven met je beperkingen. Tijdens de klinische fase in een revalidatiecentrum richt men zich vooral op het doorbewegen van de verlamde lichaamsdelen en het versterken van de nog functionerende spieren. Zeker niet onbelangrijk in deze eerste fase. Na ontslag ben je echter aangewezen op een plaatselijke fysiotherapiepraktijk en dan blijkt dat je daar eigenlijk niet verder komt. Er zijn maar weinig fysiotherapeuten die ervaring hebben met dwarslaesie patiënten, laat staan dat ze je kunnen ondersteunen in je zoektocht naar eventueel herstel. Een veelvoorkomend scenario is dat iemand met een dwarslaesie het zijn/haar leven lang moet doen met het twee keer een half uur per week doorbewegen van het lichaam op bed of vanuit de rolstoel. Dit ontneemt je niet alleen de kans om meer uit je lichaam te halen, de kans dat je fysiek achteruit gaat ligt op de loer. Met soms ernstige medische gevolgen. Eigenlijk val je dus als dwarslaesie patiënt na het revalideren in een revalidatiecentrum in een groot gat. Neuromove wil dit gat dichten met therapie specifiek ontwikkeld voor deze doelgroep.

 

Neuromove is meer dan alleen een trainingscentrum. In de toekomst zullen we ook complementaire diensten aanbieden die het welzijn van onze cliënten bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan massages, psychologische begeleiding en acupunctuur. Meerdere keren per jaar zullen er bijeenkomsten, evenementen, lezingen en workshops gehouden worden waar onze cliënten en hun naasten nieuwe kennis, inzichten en ervaringen kunnen opdoen. Neuromove is een platform waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen steunen. Daarnaast zal Neuromove samen met haar partners wetenschappelijk onderzoek doen en op die manier bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en behandelmethoden.

TEAM-NEUROMOVE.jpg

TEAM NEUROMOVE

bottom of page